Zo leen je ondanks een BKR registratie

Er is veel informatie te verkrijgen over het BKR en in hoeverre het BKR effect heeft op leningen. Maar hoe kun je nou een lening afsluiten ondanks een BKR notering?

Als je een registratie bij het BKR hebt opgelopen betekent het dat je één of meerdere keren je verplichtingen niet bent nagekomen. Zoiets kan per ongeluk zijn gebeurd of door omstandigheden. Maar die BKR notering heeft dus wel een vervelend effect op je mogelijkheden tot geld lenen.

Het is dus niet makkelijk om te lenen ondanks een BKR notering. Je vormt een verhoogd risico voor kredietverstrekkers en je zult er al heel wat tegenover moeten zitten wel je een geldverstrekker overtuigen van het feit dat jij een goede kandidaat bent. Leningen die ondanks BKR noteringen worden verstrekt zijn dan ook meestal kleine leningen. Waar een persoonlijke lening of doorlopend krediet over het algemeen voor grotere bedragen zijn bedoeld, zijn leningvormen zoals de mini lening juist bedoeld voor kleine bedragen van enkele honderden euro’s. Deze worden dan ook gedaan zonder BKR toetsing..

Het moge duidelijk zijn dat een BKR notering jouw situatie er bepaald niet makkelijker op maakt. Maar een lening krijgen ondanks BKR registratie kan dus wel. Om zeker ervan te zijn dat je een lening kunt nemen ondanks een BKR notering kun je het beste goed beslagen ten ijs komen als je een gesprek hebt met een financieel adviseur. Zorg dat je alle benodigde stukken bij elkaar hebt zitten en dat je op de hoogte bent van jouw situatie.