Waarom geld lenen?

Zodra je gaat denken over geld lenen, denk dan ook aan wat er allemaal is te verwachten en wat jouw verwachtingen precies zijn. Het stellen van doelen en waarvoor je wel geld zou willen gaan lenen. Omdat je er niet onderuit kunt komen zul je er rekening mee dienen te houden dat bij het lenen van geld een aantal kosten in rekening gebracht kunnen gaan worden.

Er kan gekozen worden om voor een lening online offertes aan te gaan vragen van verschillende aanbieders. Direct geld lenen moet je pas gaan doen nadat je eerst hebt bekeken wat het maximaal haalbaar leenbedrag is bij de verschillende instellingen. Net als iedereen zul jij ook wel uit zijn op goedkoop lenen, hiervoor zijn vergelijkingen te maken van de tarieven die door de geldverstrekkers gelden op het moment van handelen.

Veel tarieven voor het lenen van geld zijn maar een beperkte duur gelding, voor producten met zowel vaste als variabele maandtermijnen. Ben je niet goed thuis in de materie van geld lenen dan is het zeker niet onverstandig om advies in te winnen voor het afsluiten van een geldlening. Goedkoop lenen zul je in veel brochures en advertenties tegen komen en je in de verleiding kunnen brengen om een bepaalde vorm van krediet snel af te gaan sluiten.

Is geld lenen goedkoop?

Het aanvragen van een lening dient altijd nauwkeurig gedaan te worden. De aanvraag voor het goedkoopste doorlopend krediet zal dan ook op een andere manier moeten gebeuren als de behoefte om een kleine 5000 lenen met een korte looptijd.  De afbetaling van een lening zal afhankelijk zijn van de hoogte van de geldende rente doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Indien de rente hoger is zal een krediet langer lopen, waar je al snel mee te maken kunt krijgen bij veel geld lenen met BKR vermeldingen. Ga je geld lenen zonder BKR toetsing dan zul je in de regel een kleiner bedrag willen gaan lenen. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om geld lenen zonder inzage bij het BKR te doen.

Hierbij zal het dan meestal gaan over het gebruiken van de eerder geschapen mogelijkheden bij het lenen en je binnen een dag  geld op je rekening zult hebben staan. Bij het berekenen van een lening is het belangrijk of vooraf al dan niet is gekozen voor een aflossingsvrije lening met een langere looptijd of juist is gekozen voor geld lenen met een hogere aflossing en een korte looptijd. Bepaal welk product het beste past in de situatie waarin je zit als je geld gaat lenen.

Door berekeningen te maken van meerdere producten zul je er ook achter komen of lenen zonder BKR toetsing wel verstandig is. Bij het afsluiten van een lening zonder BKR toetsing zullen zekerheden op het gebied van overfinanciering komen te vervallen. Met het afsluiten van te hoge leningen kun je problemen veroorzaken die je later beperkingen geven bij afsluiten van nieuwe leningen.

Ook zul je bij het maken van berekeningen secuur dienen om te gaan met de in te vullen gegevens en geen verkeerde uitslagen gaan gebruiken bij het uiteindelijk aanvragen van geld lenen. Verkeerde berekeningen zullen geen offerte opleveren bij het dienen van een aanvraag. De geldverstrekkende instelling zal haar eigen normen en voorwaarden hanteren en geen waarde hechten een aantal vrijblijvend gemaakte berekeningen voor het maximaal haalbaar krediet.

Rente bij geld lenen

Met het berekenen van de rente, vooral na het maken van goede vergelijkingen, zal voordelig geld lenen mogelijk zijn bij je keuze van de juiste aanbieder van een door jou gewenst product. Voordat je de rente gaat berekenen dien je dan wel zelf zeker te weten welke vorm om te lenen je wenst te gaan uitkiezen.

Je kunt ook kiezen om direct lenen van geld bij je huisbankier te doen. Bij jouw eigen bank zijn vaak al meerdere gegevens over jou bekend en is een lening zonder BKR toetsing soms geen probleem. Het direct lenen van geld bij aanbieders om via een GSM een SMS te versturen kost meestal veel geld, meer geld als bij een reguliere geldverstrekker.

Ook kan het verdienstelijk zijn om bij een lening afsluiten gelijk te laten berekenen of er voordelen zijn te behalen bij leningen oversluiten. Het samenvoegen van kleinere kredieten kan bij het afsluiten van een nieuwe lening een besparing opleveren van de maandelijkse lasten. Hoe groter de hoofdsom van een lening hoe lager zal de rente kunnen zijn, waardoor het samenvoegen wel eens hoge besparingen op de maandlast zal kunnen opleveren.

Bij leningen vergelijken dien je naast de rentepercentages ook te kijken naar de overige voorwaarden en aanvullende bepalingen. Een hypotheek met BKR registratie hoeft geen problemen te veroorzaken bij het opnieuw lenen van geld. De notering van de lopende hypotheek bij het BKR dient dan wel geen negatieve coderingen te hebben.

Vergelijk de voorwaarden die in een af te geven offerte meegeleverd moeten worden. In de kleine lettertjes kom je geheel andere zaken tegen dan het rentepercentage en de looptijd van de af te sluiten lening. In veel gevallen zul je zien dat je naast het opnieuw geld lenen ook nog eens komt te zitten aan de verplichting tot afsluiten van een of meerdere aanvullende verzekeringen.

Aangeboden verzekeringen zullen in veel gevallen niet verplicht zijn om erbij af te sluiten, maar dit zal duidelijk moeten worden aangegeven. Vooral bij geld lenen met BKR registraties zal vaak misbruikt worden door te verplichten om bepaalde verzekeringen verplicht af te sluiten. Risicoverzekeringen kunnen ook al in het tarief van de lening zijn inbegrepen maar bepaalde aanbieders proberen toch nog extra polissen aan te smeren.

Dan heb je bij het financieren van aan te schaffen goederen vaak te maken met verplichtingen die strenger zijn als gebruikelijk. Neem bijvoorbeeld het geld lenen voor het aankopen van een auto die dringend vervangen dient te worden. Bij een hypotheek met BKR notering zou men kunnen vragen om een 2e hypotheek te laten vestigen of om de auto als onderpand op de lening te geven.

Ga je geld lenen voor de aanschaf van een boot, dan zou het verstandig kunnen zijn om daarvoor een zakelijke lening af te sluiten. Kan bij het aanschaffen van de boot ook nog eens worden aangetoond dat deze voor zakelijke doeleinden gebruikt gaat worden, kan ook een fiscaal voordeel zijn te behalen. Geld lenen kost altijd geld.