Studenten lening voor beginners

Een studenten lening is een nieuw verschijnsel wat steeds meer vraag naar is. Ondanks het feit dat studenten over het algemeen niet de meest vertrouwde kredietnemers zijn zie je toch dat banken de klanten steeds jonger willen binden.

De acceptatie regels voor het geven van een lening zijn veel minder soepel, maar het is nog altijd een koud kunstje voor een student om een krediet aan te vragen. Het betekent niet altijd dat er duizenden euro’s makkelijk voorhanden zijn, maar als je vast inkomen hebt zijn er wel mogelijkheden genoeg. Zelfs als je geen vast aanstelling hebt bij een werkgever zijn er nog mogelijkheden genoeg.

Een van die mogelijkheden is in de min kunnen staan op de rekening waar je de meeste dingen mee betaald. Het is waarschijnlijk niet de meest schokkende lening wat je in je leven zult afsluiten en ook niet de lening met de meest voordeligste renten, maar je hebt wel de mogelijkheid. Het kan soms heel handig zijn als je op het laatste van de maand erg krap komt te zitten om wat extra te kunnen lenen. Wat extra financiële steun komt helemaal van pas als de studiefinanciering toch wat later op je rekening staat als gehoopt.

Als je tijdens je studie op een bepaald moment geld nodig hebt dan zou je een minilening kunnen overwegen. Je kunt nog altijd een minilening afsluiten, alleen zijn er veel bemoeienissen van de regering die dit eigenlijk aan banden willen leggen. Dus wacht niet al te lang met je overweging want bijna altijd als de regering zich maat zaken gaan bemoeien dan verdwijnt zo’n lening op ten duur of is het voor beide partijen niet meer de moeite waard om nog zaken te doen. Een minilening brengt niet zoveel rompslomp met zich mee en er wordt niet gevraagd naar je BKR verleden. Een studenten leningvan een paar honderd euro komt vaak toch wel van pas.

Als je nu nog steeds geen mogelijk kunt bedenken en het gewenste bedrag is aan de hoge kant dan zou je kunnen overwegen om zaken te doen met een particuliere geldverstrekker. Je zult waarschijnlijk veel rente moeten betalen en het zal niet de eenvoudigste optie zijn, maar je kunt meestal wel met zo’n partij zaken doen. Als je moeite doet, dan ben ik er van overtuigd dat het gaat lukken om een financiering te krijgen.