Ondanks BKR toch snel geld lenen

Goed nieuws als je een BKR registratie hebt staan, snelle leningen toetsen vaak niet eens. Bij een minilening wordt het bijvoorbeeld niet gedaan omdat het bedrag zo klein is. Ook bij een particuliere lening kun je zonder BKR toetsing geld lenen. Wat anderen ook schrijven. Er zijn regels die schrijven dat bij kleine bedragen BKR niet hoeft gecontroleerd te worden, vaak zie je bedrijven buiten Nederland dit aanbieden omdat hier andere regels gelden. Omdat we in de EU zitten mag elke consument vrij diensten afnemen bij EU instellingen.

Er zijn nogal wat mensen die snel lenen zonder BKR toetsing willen verbieden. Op dit moment is het de SP die zich heeft uitgesproken tegen snelle leningen. De reden die zij aanvoeren is het feit dat er veel te hoge rentes worden gevraagd voor dit soort kredieten.

De rente is inderdaad echt niet laag bij dit soort leningen. En het wordt nog veel hoger op het moment dat een lening te laat wordt terugbetaald. Bij wanbetaling kan het zijn dat rente zelfs oploopt naar meer dan 100% van de lening. Natuurlijk is dat een gigantisch bedrag, vergeleken met gebruikelijke leningtypes.

Maar moet dat ook meteen een aanleiding zijn om het te verbieden? Of je het er nou mee eens bent of niet, een snelle lening vult wel een bepaalde behoefte in die er op de markt is. Dit leningtype zou een snelle dood sterven als er geen behoefte was. Maar ze gaan als hete broodjes over de toonbank.

Het is aan jou om je eigen verantwoording te nemen op dit gebied. Uiteindelijk maak jij de keus en bepaal je wat er wel en niet goed voor jou is. Als je vermoed dat je een lening niet terug kunt betalen, neem dan de juiste verantwoordelijkheid. Doe het dan niet. Maar als je een dringende behoefte hebt en je weet dat je op tijd aan je verplichtingen kunt voldoen, laat je dan niet stoppen als je snel geld wilt lenen.