Meer tips voor goedkope financieringen

Wanneer je hebt gekeken wat voor financiering type je wilt gaan afsluiten is het de tijd om te gaan vergelijken. Om dit het snelste te doen zoek je online een overzicht op van financiering verstrekkers en de bijbehorende rentetarieven.

Als je bijvoorbeeld een autofinanciering zoekt, tik dit dan in bij een zoekmachine en je krijgt de meest populaire aanbieders vanzelf op je scherm.

Er zijn leukere dingen te doen dan voorwaarden doorlezen en leningen vergelijken, maar het is wel erg winstgevend werk. Financieringen zijn nou eenmaal een algemeen goed dat kan worden aangeboden door meerdere verstrekkers, dus je zult moeten kijken welke bij jou past. Of dit puur met kosten te maken heeft, of met voorwaarden of met wat anders… dat is jouw beslissing.

Als je gaat vergelijken, ga dan niet alleen de rente van de leningen vergelijken. De reden dat niet alles gebaseerd moet zijn op rente is dat sommige leningen die laag in rente liggen vaak vervelende bijvoorwaarden hebben. Kijk naar de terugbetaaltijd, naar de mogelijkheden die er zijn op gebied van vroegtijdige aflossing en of het rentepercentage wel vast blijft.

Veel verstrekkers van financieringen zorgen ervoor dat ze een hele lage rente aanbieden, maar vermelden er niet bij dat die rentes op tijd van een jaar of een maand totaal anders kunnen zijn. Een rentetarief dat niet vast is voor de gehele periode verandert op een gegeven moment in een variabele rente. Als het even kan, verzeker je zelf er van dat jouw nieuwe financiering een langere rente vast periode heeft. Misschien betaal je op een dergelijk moment meer als het actietarief waar mee gestunt wordt, maar je weet wel waar je aan toe bent.

Het heeft geen zin om appels met peren te vergelijken, dus zorg dat je alle voorwaarden even zwaar laat wegen in je vergelijking. Mocht je moeite hebben om een goede vergelijking te maken, vraag het dan aan een adviseur. Er zijn financiering vormen die een stuk complexer zijn en een grotere verplichtingen inhouden dan anderen. Dit geldt bijvoorbeeld voor een hypotheek. Als je dat soort verplichtingen aan wilt gaan is het altijd verstandig om met een adviseur van gedachten te wisselen.