Leningsoorten met BKR

Leningen met BKR afsluiten is makkelijk zat, als je maar weet welke soort lening je kunt kiezen. Als je wilt lenen met BKR zijn er alleen een paar dingen waar je echt aan moet denken. Allereerst zul je altijd meer gaan betalen als iemand die bij BKR is geregistreerd.

Leningverstrekkers houden nou eenmaal niet van BKR coderingen. Een ander woord waar ze niet van houden is risico. Dat is precies wat jij vertegenwoordigd op het moment dat zij zien dat je een BKR registratie hebt openstaan.

Er zijn ook een hoop aanbieders die jou nou eenmaal niet willen helpen. Je moet dan ook zoeken naar instanties die zich erin specialiseren. Dat hoeft niet te betekenen dat je dan een slechte leenbank inschakelt, het is alleen anders op gebied van rente en voorwaarden.

De eerste leningsoort die je wel met BKR zou kunnen krijgen is de minilening. Mini leningen worden steeds populairder onder leners vanwege de grote mogelijkheden. In Amerika is het begonnen met de payday loans en dat heeft zich naar ons kikkerlandje uitgebreid.

Het voordeel van een minilening is dat je een lening afsluit die binnen 1 dag is geregeld. Een identiteitsbewijs zal wel worden vereist om je lening geaccepteerds te krijgen, maar alleen de eerste keer. Binnen een dag krijg je dan het geld op je rekening gestort als het geaccepteerd wordt. Wil je dan in het vervolg nog eens lenen dan is een SMS’je al genoeg om het geregeld te krijgen.

Maar voordeel is niet het enige dat er is. Een minikrediet is geen goedkope financieringsvorm. De rente die je moet betalen is bij een minilening al gelijk in het geleende bedrag opgenomen. Hiermee bedoelen we dat je bijvoorbeeld vijfhonderd euro leent, maar dat je maar vierhonderdvijfentwintig euro op je rekening krijgt. Er moet dan wel vijfhonderd euro worden terugbetaald.

Iets anders dat je absoluut niet wilt doen is een minilening te laat terugbetalen. De rente neemt dan drastisch toe in heel korte tijd. Zo wordt het geld door de meeste mini lening verstrekkers verdiend. Natuurlijk niks mis mee, maar kijk uit dat je alles wel op tijd terug betaalt.

Ook hebben we nog particuliere leningen. Deze leningen kunnen bij een particulier worden afgesloten, over het algemeen omdat je geen lening kunt rondkrijgen bij een traditionele bank. Bij dit soort leningen zijn rentes ook redelijk hoog en terugbetaaltijden redelijk kort.

Omdat een particuliere geldverstrekker niet via de reguliere weg geld verstrekt is het logisch dat er ook niet-reguliere tarieven worden geteld. Ze nemen meer risico en vragen daarom meer rente.

Als je een particuliere geldverstrekker wilt vinden, zoek dan eens in de speurdersectie van je plaatselijke krant. Op Internet zijn ze vrij lastig te vinden en in de rubrieksadvertenties van een gemiddelde krant kom je er altijd wel een aantal tegen. Zorg ook dat je tegen deze mensen altijd eerlijk bent en gewoon je verplichtingen aflost, dan loopt alles prima.