Lenen met BKR codering

Lenen met BKR codering

Lenen met BKR is een gebied van financieringen dat is omringd door vragen. Vanaf de seconde dat het BKR is begonnen met het bijhouden van kredieten zullen er al mensen zijn geweest die zochten naar een manier om te lenen met BKR codering. In dit artikel bekijken we hoe dat werkt.

Een BKR registratie houdt in dat je al eens eerder niet aan verplichtingen hebt kunnen voldoen. Met een verplichting bedoelen we in dit geval een afspraak over een lening die is aangegaan. Soms zijn mensen verbaasd als ze BKR geregistreerd zijn vanwege een primeline die ze af hebben gesloten of een creditcard die ze op hun naam hebben.

Die twee dingen worden niet altijd gezien als een krediet, maar ze zijn het wel. Zelfs een eventuele mogelijkheid tot rood staan wordt geregistreerd bij het BKR en speelt een rol bij een nieuw af te sluiten lening. De twijfelachtige eer van het zoeken naar een lening met BKR is dus niet alleen voorbehouden aan wanbetalers.

Bijna elke Nederlander komt op de een of andere manier weleens met het BKR in aanraking. Coderingen zijn gauw opgelopen, maar er vanaf komen is weer een heel wat zwaardere bevalling. Het vinden van een aanbieder die je kan helpen is het begin van een lening afsluiten met BKR.

Als er een BKR notering op je blazoen staat dan weigeren sommige banken en geldverstrekkers al bij voorbaat. De acceptatievoorwaarden zijn nogal eens zodanig dat ze geen leningen verstrekken aan BKR geregistreerden. Niks zeggen over je BKR registratie heeft trouwens weinig zin.

Het probleem is veelal dat mensen informatie achter houden bij hun aanvraag, met als gevolg dat de geldverstrekker er zelf achter komt bij de verschillende checkpunten die ze standaard hebben voor een acceptatie. Wanneer je wordt betrapt op het niet mededelen van informatie dan is het sowieso al zeker dat je aanvraag wordt afgewezen. Vermeld altijd alles erbij als je jouw aanvraagformulieren voor een lening gaat invullen.

Meer over Bureau Krediet Registratie

Het BKR zit in Tiel gevestigd en de volledige naam is Bureau Krediet Registratie. De officiele bedoeling van het BKR is dat ze het betaalgedrag van de consument controleren om te voorkomen dat iemand teveel verplichtingen neemt. Vanzelfsprekend profiteren de geldverstrekkers er ook van, want ze passen hun rentetarieven aan bij een BKR codering.

Het is belangrijk om te checken wanneer een BKR codering tot stand is gekomen en wanneer een lening is afgelost waar de codering nog van openstaat. De registratie wordt pas afgesloten als de hele schuld is betaald. Het BKR is uiteraard geen perfecte instantie en is afhankelijk van de data die ze krijgen van geldverstrekkers.

Meldingen blijven dus nog wel eens ten onrechte open staan, terwijl ze er al eigenlijk uit hadden moeten zijn. Bedrijven zitten er meestal niet echt om te springen om die door te strepen, maar als je pusht lukt het wel. In de loop der tijd hebben nogal wat mensen zich verzet tegen het BKR maar het blijft gewoon zo dat het een oplossing is voor een hoop problemen.

Natuurlijk is het niet leuk als je wordt afgewezen voor je leningaanvraag omdat je eens te laat hebt betaald. Sta ook stil bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van een geldverstrekker, die heel erg moet oppassen voor betalingsachterstanden.

BKR Codering Types

Je hebt BKR coderingen in een aantal variaties. Coderingen worden gerangschikt naar gelang de tijd van achterstand en het betaalgedrag. Hier zijn de variaties. De meest eenvoudige codering is een A1 codering. Een A1 BKR codering betekent dat je in de meeste gevallen wel nog kunt lenen. Een A1 codering bij het BKR wordt veroorzaakt door een betaling die te laat is geweest en het gebrek aan reactie op herinneringen.

De kans is groot dat er een deurwaarder aan te pas is gekomen. Als je nu een A1 codering hebt kun je terecht bij de leninggevers die zich daarin specialiseren. Heb je een zwaardere codering, dan wordt het een stuk lastiger. De meeste mensen krijgen trouwens een BKR codering aan hun broek door postorder bedrijven of mobiele telefoon providers. De ene bedrijfstak is nu eenmaal sneller met inschrijven bij BKR dan de ander.

Natuurlijk raden we je aan om altijd je rekeningen op tijd te betalen, maar let vooral op bij dit soort bedrijven. Een BKR codering is zo opgelopen, maar die codering wegkrijgen is een heel ander verhaal. Na een A1 codering komen de zwaardere. Het begint bij de A2 codering, dan een A3 codering waarna de zwaarste vorm komt, een A4 codering.

Lenen met een A4 codering is zo goed als onmogelijk omdat er geen bekende woon- of verblijfplaats staat geregistreerd bij het BKR. Dit hoeft trouwens niet te betekenen dat je niet ingeschrevene bent bij de gemeente of iets dergelijks, het betekent simpelweg dat de gerechtsdeurwaarder het exploot niet bij de verantwoordelijke persoon heeft kunnen afgeven.

Lenen met A2 codering of A3 codering of zelfs A4 codering is extreem moeilijk bij grote bedragen, maar eenvoudiger bij kleinere bedragen. We bedoelen met kleine bedragen een paar honderd euro. Ga je hoger als die bedragen zitten, dan loop je al heel snel tegen acceptatiecriteria aan die niks ergers als een A1 codering accepteren.

Hoe je een BKR codering verwijderd krijgt

Heb je een afwijzing gehad voor je lening vanwege het BKR, dan is de kans groot dat je niet eens wist dat je een melding had staan. Veel mensen worden enigszins verrast door dit nieuws en gaan vervolgens op zoek naar de oorzaak hiervan. De ene keer gaat het om een roodstand op de betaalrekening, de andere keer is het een creditcard die een bepaalde winkel die een klantenkaart met kredietmogelijkheid uitgeeft.

Probeer dit altijd vooraf uit te zoeken, want deze zaken worden bij BKR gezien als kredietverplichtingen. Een ander veelvoorkomend verschijnsel is een oude BKR codering die de lening aanvraag laat mislukken. Meldingen worden bij het BKR ingeschreven en actief gehouden totdat een lening is ingelost. Als dat is gebeurd duurt het nog 5 jaar (ja, zo lang) alvorens de notitie definitief wordt doorgestreept en uit de archieven wordt geschrapt.

Toch komt het voor dat er nog een notitie open blijft staan, ook 5 jaar na dato. Wanneer zoiets jou gebeurt kun je er alles aan doen om het uit de boeken te laten schrappen. Het is niet makkelijk, maar het is wel mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar als je een lening wilt nemen bij een instantie die vaker werkt met het BKR hebben zij ook vaak de kennis om dit te doen. Bekijk wat in jouw situatie het beste is, want het zou zonde zijn om dit te laten liggen.

Als je het zelf wilt doen, zoek dan contact met het bedrijf dat de BKR registratie heeft ingeschreven. Vertel degene die er verantwoordelijk voor is dat hij of zij is vergeten de melding af te melden bij BKR. Over het algemeen is een keer vragen niet genoeg en zul je vaker moeten verzoeken. Geef het alleen niet te snel op, want een foutieve BKR codering corrigeren levert toch een hoop op.

Leningsoorten met BKR

Er zijn een aantal verschillende soorten leningen die je kunt afsluiten met BKR. Je moet echter op een aantal dingen rekenen als je dit van plan bent. Op de eerste plaats zul je altijd meer betalen als iemand die niet bij het BKR is geregistreerd. Leningverstrekkers houden nou eenmaal niet van BKR coderingen. Iets anders dat ze erg eng vinden is het woordje risico. Dat is precies wat jij vertegenwoordigd op het moment dat zij zien dat je een BKR registratie hebt openstaan.

Daarnaast zijn er veel aanbieders die jou simpelweg niet willen helpen. Wat je dus moet doen is gaan zoeken naar instanties die er een specialisatie in hebben. Dat hoeft niet te betekenen dat je dan een slechte leenbank inschakelt, het is alleen anders op gebied van rente en voorwaarden.

De eerste leningsoort die je wel met BKR zou kunnen krijgen is de minilening. De mini lening wordt steeds bekender en wint zowel online als offline aan populariteit. In Amerika is het begonnen met de payday loans en dat heeft zich naar ons kikkerlandje uitgebreid. Binnen een dag is je lening geregeld als je een mini lening wilt afsluiten.

Een identiteitsbewijs zal wel worden vereist om je lening geaccepteerd te krijgen, maar alleen de eerste keer. Je krijgt dan snel een acceptatiebericht en ontvangt geld binnen een dag. Als je dan in het vervolg nog een keer wilt lenen hoef je maar een SMS’je te sturen en je krijgt opnieuw een lening, zonder de papierwinkel nog eens te hoeven doen.

Maar voordeel is niet het enige dat er is. Een mini krediet is namelijk bepaald niet goedkoop. De rente die je moet betalen is bij een minilening al gelijk in het geleende bedrag opgenomen. Hiermee bedoelen we dat je bijvoorbeeld vijfhonderd euro leent, maar dat je maar vierhonderdvijfentwintig euro op je rekening krijgt. Er moet dan wel vijfhonderd euro worden terugbetaald.

Daarnaast wil je een minilening echt niet te laat terugbetalen. De rente neemt dan drastisch toe in heel korte tijd. Zo wordt het geld door de meeste mini lening verstrekkers verdiend. Niks mis mee, maar pas gewoon op dat je op tijd terugbetaalt. Daarnaast hebben we nog de particuliere leningen.

Dit zijn leningen die je kunt afsluiten bij een particulier, meestal op het moment dat je geen lening kunt rondkrijgen bij een traditionele geldverstrekker. Ook bij deze leningen zijn de rentes vrij hoog en de tergbetaaltijd is ook nogal kort. De tarieven die voor dit soort dinesten worden geteld zijn niet regulier, maar de dienstverlening is ook niet regulier.

Geen kwestie van oneerlijkheid dus, alleen maar logisch. De geldverstrekker neemt een groter risico en telt daar meer rente voor. Kijk in je plaatselijke krant als je op zoek bent naar een particuliere geldverstrekker. In de rubrieksadvertenties staan er vaak meer dan een. Zorg ook dat je tegen deze mensen altijd eerlijk bent en gewoon je verplichtingen aflost, dan loopt alles prima.