Krediet of lenen?


Met het nemen van een krediet ontvang je een in geld uit te drukken waarde waarvoor je op de een of andere manier een tegenprestatie dient te leveren, meestal in termijnen terug te betalen. Krediet is meestal een ander woord voor lenen. Voor het afsluiten van een krediet is van groot belang dat door meerdere aanbiedingen van leningen vergelijken, de voor jouw beste kredieten duidelijk worden. Met de keuze voor het goedkoopste doorlopend krediet maak je niet altijd de voor jou beste keuze om een lening af te sluiten. Zorg ervoor dat je bij het afsluiten van een krediet een geldverstrekker uitzoekt waarbij betrouwbaar lenen is gegarandeerd.

Wanneer krijg je een krediet?

Geld lenen is een complexe zaak en bij het afsluiten van een krediet krijg je ook te doen met een credit score die positief moet uitvallen. Een rente doorlopend krediet, zullen banken verstrekken met een andere krediet score dan de score voor een persoonlijke lening. Zowel bij een krediet aanvraag als bij een krediet oversluiten, zal naar jouw gegevens bij het BKR gekeken worden. Geld lenen zonder BKR toetsing vooraf is niet meer voor te stellen, bij kredieten anders dan zogenaamde minileningen. Je dient er rekening mee te houden of je kredietwaardig bent bij het aanvragen van een lening in de hoedanigheid van een particulier.

Misverstanden over krediet

Het toevertrouwen van geld zal bij banken in de boeken komen te staan als credit, waardoor het gefinancierde en toevertrouwde geldbedrag als schuld te boek komt te staan. Let op dat de term credit bij een krediet niet verward gaat worden met een creditering, of te wel een afboeking van een bedrag. In boekhoudkundige termen komen de woorden crediteren en debiteren vaak voor en kunnen weleens verwarrend zijn. Bij lenen informatie centrum gaat het nu niet over het boekhouden maar over het aangaan of hebben van krediet. Gratis geld lenen is natuurlijk de eens van iedere gedachte, voordelig geld lenen zal eerder realistisch zijn.

Krediet en marketing

Pas op! Geld lenen kost geld! Is niet voor niets een bij krediet aanbiedingen te plaatsen slagzin. Hoe voordelig geld lenen ook wordt aangeprezen, er dient altijd rekening gehouden te worden dat kredieten afsluiten geen filantropische aangelegenheid is van geldverstrekkers. Let op dat geld lenen op veel manieren kan en dat je met leningen vergelijken interessante aanbieders voor een krediet op maat kunt vinden.

Ook voor een aflossingsvrije lening, al is het aan het einde van de looptijd, dient de verstrekte kredietsom terugbetaald te worden. Bij een rente krediet is geen verplichting tot tussentijdse aflossingen op je lening, wel zal gedurende de looptijd verschuldigde rente voldaan moeten worden.

Mogelijkheden krediet

Bij de mogelijkheid om betalingen op krediet te doen met een creditcard, zijn meerdere opties aanwezig met betrekking tot het aflossen. Zie bij credit card de uitgebreide toelichting op alle mogelijkheden. Met het aangaan van een verzendhuis krediet kies je voor een minder voordelige vorm dan het goedkoopste krediet. Door een winkelpas aan te schaffen kies je niet voor goedkoop lenen. Ben je in het bezit van meerdere kleine leningen en pasjes met geringe credit saldi, overweeg dan serieus de mogelijkheden van een krediet oversluiten. Met het oversluiten van een krediet, zeker bij het samenvoegen van meerdere kredieten, zal de totale maandlast voor lenen lager uitvallen.

Ieders geval is uniek en elke situatie is weer net ietsje anders, wat weer een ander leen advies oplevert. Maar laten we eens zien wat de meest voorkomende invloeden zijn op jouw lening mogelijkheden. Om te beginnen is er je inkomen. Elke geldverstrekker wil een zo groot mogelijk onderpand en hoe hoger het inkomen, hoe beter ze het vinden. Daarnaast ligt het voor de hand dat je meer lening kunt krijgen als je meer verdient. Als je in loondienst bent en een vast contract hebt, dan is dat wat een geldverstrekker het liefste heeft. Het vormt voor hem het kleinste risico. Iets anders dat van groot belang is, is jouw betalingsmoraal en hoe die in het verleden is geweest.

We hebben het dan voornamelijk over jouw status bij BKR. Een A2 codering bij het BKR is bijvoorbeeld al een rode vlag voor elke geldverstrekker. Maar heb je iets minder zware coderingen, een A1 bijvoorbeeld, dan is er altijd wel een mouw aan te passen. Een BKR codering betekent niet automatisch dat je minder zou kunnen lenen, maar wel dat je meer zult moeten gaan betalen. Factor drie zijn de verplichtingen die je nu hebt. Heb je nu al teveel leningen, dan kun je niet nog ergens bij lenen. Maar als je geen leningen hebt openstaan en je hebt altijd alles keurig betaald, dan hoef je hier niet over in te zitten.