Geld lenen binnen 1 dag

Lenen is traditioneel een nogal langdradige aangelegenheid. Aanbieders van leningen nemen alle tijd en zullen zelden met spoed een transactie rond maken. Hier kwam verandering in toen de minileningwerd geïntroduceerd. Het was een lening waar je binnen 1 dag over het geld kon beschikken.

Bij een andere lening moet je soms weken wachten voor je weet waar je aan toe bent Eerst moesten allerlei documenten verzameld worden, en moest er een BKR check worden gedaan, en als dat allemaal na een paar weken gecontroleerd was kreeg je misschien positief nieuws. Dit vonden lening aanvragers verschrikkelijk en zo ontstond er een nieuwe behoefte naar snel geld lenen, wat nu nog een gat in de markt was.

De oplossing was een minilening om dat gat te vullen. Een vorm van lening die binnen 1 dag is geregeld. De allereerste aanvraag zul je per fax moeten doen, mocht je dan nog een keer een lening nodig hebben dan is een SMS al genoeg. Je gegevens , paspoort, bewijs van inkomen zijn vaak voor een geldverstrekker van een mini lening al meer dan voldoende. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen, met een bovengrens van een paar honderd euro.

Zodra ze de de gevraagde formulieren en documenten hebben ontvangen kan het gevraagde geld op je rekening worden overgemaakt. De berekende renten zijn veel hoger dan een reguliere lening maar dat is ook logisch gezien de geringe kwalificatie van de aanbieder. Het risico ligt veel meer bij de geldverstrekker als bij andere traditionele leningvormen, vandaar de hogere kosten.

Een minilening moet meestal binnen 1 of 2 weekjes worden afgelost. De termijnen van terugbetaling kunnen soms met een week verschillen, wees daar alert op. Bedenk je ook goed of je wel binnen dat termijn inkomsten hebt. Want als je de minilening te laat betaalt dan zal je jezelf dat later verwijten. Je zult binnen een dag geld lenen als een grote missstap zien, maar het had geen misstap hoeven te zijn als je op tijd had terug betaald.