Flitskrediet

Hoe flitskrediet aanvragen? Met het verzenden van een SMS bericht is een flitskrediet snel aan te vragen. Een flitskrediet is een lening die je kunt aanvragen vanaf 18 jarige leeftijd en bij een aantal kredietverstrekkers zelfs vanaf een hogere leeftijd. Het geld van een goedgekeurde aanvraag voor een flitskrediet staat binnen 10 minuten op je rekening. Op deze manier is het ook in Nederland mogelijk om snel geld te lenen.

Kom je in een situatie terecht waarin je snel geld nodig hebt, dan ga je naar een website van een aanbieder van flitskrediet. Door je GSM nummer in te tikken op de site van een kredietverstrekker, is een SMS snel op je telefoon binnen. Vanaf enkele tientjes tot een paar honderd euro kunnen met een flitskrediet snel zijn op te vragen.

Regels bij flitskrediet

Een flitskrediet aanvragen is ook een manier voor geld lenen zonder BKR toetsing bij een snelle behoefte aan een klein te lenen bedrag. Omdat geld lenen met BKR moeilijk is zal je bij het aangaan van een flitskrediet op de strenge regels moeten letten. Niet op tijd je verplichtingen van een flitskrediet nakomen zal je veel geld gaan kosten.

Kijk daarom eerst of je via vrienden of familie even wat geld kunt lenen, dat zal altijd weer goedkoper zijn dan een flitskrediet af te sluiten. Wil je extra geld achter de hand hebben en verwacht je binnenkort geld te gaan ontvangen, ben je er zeker van het geleende bedrag van het flitskrediet terug te kunnen betalen.

Voorwaarden bij flitskrediet

Bekijk de voorwaarden van een flitskrediet heel goed voorafgaande het aanvragen van deze lening. Ook al zal de AFM (Autoriteit Financiële Markten) de aanbieders van flitskredieten goed bewaken, je dient er zelf op te letten niet teveel te gaan betalen. Naast de hoge tarieven en de vaak korte looptijden van een flitskrediet zijn er geen grote bedragen die je even snel kunt lenen zonder eenBKR toetsing.

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening dien je naar andere geldverstrekkers te gaan dan de geldverstrekkers waar je voor een flitskrediet terecht kunt. Mocht je vaker kleine bedragen willen lenen dan kun je in de plaats van een flitskrediet ook proberen in aanmerking te komen voor een doorlopend krediet. Helaas blijven er situaties waar je niet snel voor een gewone lening in aanmerking zult komen en er geen andere weg is dan een flitskrediet te gaan aanvragen.

Niet op tijd betalen van een flitskrediet zal in de toekomst invloed hebben op het afsluiten van eenminilening. Indien er al problemen zijn geweest met lenen zonder BKR toetsing kan een flitskrediet ook worden afgewezen. Daarnaast heeft een flitskrediet weer niets van doen met geld lenen met BKR omdat er geen toetsing bij het BKR zal worden gedaan.

Even snel geld op je rekening ontvangen uit een flitskrediet wil ook zeggen dat je snel en op tijd je lening moet terug betalen. Snel online geld lenen kun je vaker achter elkaar doen door iedere keer opnieuw een aanvraag voor een flitskrediet via internet te doen. Je kunt dan ook steeds voor een andere aanbieder van een flitskrediet kiezen.

Op hetzelfde moment op twee verschillende plaatsen een flitskrediet aanvragen kan in principe niet. Te late betaling van een flitskrediet bij de ene geldverstrekker kan betekenen dat je bij een andere geldverstrekker ook niet in aanmerking komt van een flitskrediet. Vergelijk meerdere aanbieders van een flitskrediet en zoek de beste uit om een lening aan te gaan.

Met spoed gaan lenen, zonder vergelijken van andere aanbieders, kan dus betekenen dat je niet het voordeligste flitskrediet afsluit. Voor leningen van bedragen boven de 500 dien je beter naar andere aanbieders van leningen uit te kijken. In plaats van een kredietoverzicht ga je na het afsluiten van een flitskrediet meestal een factuur ontvangen waarop je de gegevens voor de terugbetaling kunt vinden.

Om je terugbetaling zo snel mogelijk te laten boeken op jouw afgesloten flitskrediet, kijk je of er een bankrekening op de factuur staat bij een bank waar jij geld van gaat overboeken. Bij de keuze van een andere bankinstelling, dan die van jou, loop je de kans dat door het gebruiken van een andere valutadatum jouw betaling voor het flitskrediet te laat gaat komen.

Hierdoor kunnen soms hoge boetes of kosten op het flitskrediet in rekening gebracht worden. Daarom is het onder andere, belangrijk dat je de voorwaarden van een flitskrediet goed doorneemt. Het is niet mogelijk om bij de eerste keer een flitskrediet aanvragen, het geld binnen 10 minuten op jouw rekening te gaan ontvangen. Je zult eerst bekend moeten zijn bij de geldverstrekker en daarvoor, ter controle van jouw gegevens, een aanvraagprocedure te gaan doorlopen.

Nadat de kredietverstrekker jouw aanvraag voor een flitskrediet heeft goedgekeurd zal er binnen 1 werkdag via de post een pincode worden toegezonden. Na ontvangst van de betreffende pincode dien je deze zo spoedig mogelijk aan de geldverstrekker te bevestigen, meestal met een SMS bericht. In sommige gevallen dienen, aanvullend op de ingediende aanvraag voor een flitskrediet, nog een aantal persoonlijke documenten via de post aan de geldverstrekker te worden toegezonden.

Al het heen en weer sturen via de post kan dus wel een aantal dagen in beslag nemen, zodat een eerste keer een flitskrediet aanvragen zeker niet binnen 10 minuten is geregeld of uitbetaald. Geld lenen binnen 10 minuten met een flitskrediet is dan ook eigenlijk wel mogelijk, te rekenen vanaf de acceptatie van een tweede aanvraag bij een en dezelfde kredietverstrekker.

In weekeinden en op feestdagen dien je te rekenen op een akkoord voor een flitskrediet binnen 1 werkdag. Mocht je een aanvraag indienen buiten de gebruikelijke kantoor uren, dien je te rekenen op behandeling van je aanvraag voor een flitskrediet op de eerstvolgende werkdag. Daarnaast zijn er kredietverstrekkers die jou voor de eerste keer maar maximaal een bedrag van 100 Euro aan flitskrediet willen verstrekken.

Lees vooraf alle voorwaarden voor een flitskrediet en voorkom onaangename verrassingen van onbekende kosten. Geld lenen kost geld, zeker op een flitskrediet is dat van toepassing, gratis geld lenen met of zonder BKR toetsing is onmogelijk via een tussenpersoon soms ook wel intermediair genoemd.

Geld lenen binnen 1 dag

Lenen is traditioneel een nogal langdradige aangelegenheid. Aanbieders van leningen nemen alle tijd en zullen zelden met spoed een transactie rond maken. Hier kwam verandering in toen de minileningwerd geïntroduceerd. Het was een lening waar je binnen 1 dag over het geld kon beschikken.

Bij een andere lening moet je soms weken wachten voor je weet waar je aan toe bent Eerst moesten allerlei documenten verzameld worden, en moest er een BKR check worden gedaan, en als dat allemaal na een paar weken gecontroleerd was kreeg je misschien positief nieuws. Dit vonden lening aanvragers verschrikkelijk en zo ontstond er een nieuwe behoefte naar snel geld lenen, wat nu nog een gat in de markt was.

De oplossing was een minilening om dat gat te vullen. Een vorm van lening die binnen 1 dag is geregeld. De allereerste aanvraag zul je per fax moeten doen, mocht je dan nog een keer een lening nodig hebben dan is een SMS al genoeg. Je gegevens , paspoort, bewijs van inkomen zijn vaak voor een geldverstrekker van een mini lening al meer dan voldoende. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen, met een bovengrens van een paar honderd euro.

Zodra ze de de gevraagde formulieren en documenten hebben ontvangen kan het gevraagde geld op je rekening worden overgemaakt. De berekende renten zijn veel hoger dan een reguliere lening maar dat is ook logisch gezien de geringe kwalificatie van de aanbieder. Het risico ligt veel meer bij de geldverstrekker als bij andere traditionele leningvormen, vandaar de hogere kosten.

Een minilening moet meestal binnen 1 of 2 weekjes worden afgelost. De termijnen van terugbetaling kunnen soms met een week verschillen, wees daar alert op. Bedenk je ook goed of je wel binnen dat termijn inkomsten hebt. Want als je de minilening te laat betaalt dan zal je jezelf dat later verwijten. Je zult binnen een dag geld lenen als een grote missstap zien, maar het had geen misstap hoeven te zijn als je op tijd had terug betaald.