Autolening

Is een auto lening voor iedereen?


Een lening nemen voor een nieuwe auto die je wilt kopen is gebruikelijk. Was het voorheen altijd de elite die in auto’s reden, in deze eeuw heeft praktisch iedereen er wel eentje. De auto lening markt die hieraan vast hangt is dan ook explosief gegroeid.

Goed moment voor auto lening?

In recente tijden, terwijl we met de economische crisis worstelen, is het zo dat tweedehands autoprijzen flink dalen. Soms zakken waardes wel tientallen procenten, ook van wagens die vroeger hartstikke populair waren. Er zijn natuurlijk een aantal redenen voor deze ontwikkeling, maar of auto’s nu duur of goedkoop zijn, de leningen die voor dit doel beschikbaar zijn worden nog altijd goed afgenomen.

Wat is een auto lening?

Een auto lening is over het algemeen een persoonlijke lening. Dit type lening staat op naam en heeft een vaste aflosdatum. Het spreekt voor zich dat er nog genoeg andere methodes zijn om een auto lening af te sluiten, maar het merendeel van de gevallen is gewoon een persoonlijke lening.

Moet ik een auto lening vergelijken?

Vergelijken is een must op het moment dat je de goedkoopste auto lening wilt afsluiten. Veel mensen sluiten de autolening een beetje als bij gedachte af als ze een auto gaan kopen. Terwijl het toch een redelijk groot gedeelte van de kosten kan zijn.

Kijk dus altijd of je een top 5 of top 3 van geldverstrekkers maakt in de autolening markt, zodat je een volledig overzicht hebt van de aanbiedingen die er zijn. Soms zijn de aanbiedingen van fabrikanten heel aantrekkelijk en andere keren ook totaal niet. Let hier wel op, doe je huiswerk, en je krijgt de goedkoopste auto lening.

Lening voor een auto

Een lening is bijna altijd noodzakelijk als je tegenwoordig een auto gaat kopen. Auto leningen vallen meestal in de categorie van een persoonlijke lening. Ondanks dat zijn er nogal wat zaken waar je voor moet oppassen als je dadelijk een lening voor een auto gaat afsluiten.

Het begint er al mee dat een lening voor een auto bij honderd verschillende geldverstrekkers ook honderd verschillende rentes zal hebben. De dealer waar jij de auto bij koopt heeft mogelijkheden om je auto financiering te regelen. Soms is dit ontzettend voordelig, maar zorg dat je enigszins op de hoogte bent van rentes en voorwaarden alvorens je voor een auto lening tekent. Vergelijken kan ontzettend veel voordeel opleveren, want de concurrentie op persoonlijke leningen is absoluut moordend.

De persoonlijke lening is de meest geschikte vorm voor een autolening en deze wordt ook het meeste gebruikt. Dit betekent dat de lening een vaste afloopdatum heeft en een relatief heldere structuur van aflossing. Veel moderne kredietvormen geven je de kans om de aflosdatum enigszins open te laten. Bij een persoonlijke lening is dat niet, want er is een vaste afloopdatum vastgesteld vooraf.

Bij een persoonlijke lening weet je dus op elk moment exact waar je aan toe bent. Daarnaast werk je bij een auto lening naar een eindpunt toe waarop de lening compleet is afgelost. Met dit leningtype zijn er dus geen nare verrassingen op het einde van de rit. Veel andere leningen hebben een vagere afloopdatum of hebben helemaal geen deadline. Als de deadline ontbreekt loopt een lening dan ook langer door, dus meer inkomsten voor de geldverstrekker.

Bij een lening voor een auto is het ook mogelijk om vervroegd af te lossen. Zorg dat hier wel vooraf naar wordt geinformeerd, want het kan ook zijn dat dit weer niet mag. Los zo snel mogelijk af als je kunt en als je de mogelijkheid hebt bij jouw autolening. Dit bespaart je op termijn een hoop rente en kosten.